December 20

The Secret: legea atractiei

M-am decis sa scriu un post pe care-l planific de mult timp. Se refera strict la legea atractiei si la filmul-documentar The Secret, mai precis la ceea ce nu se spune in acest material (revolutionar pentru foarte multi oameni).

Ceea ce vreau sa evit este o critica acida a filmului. Sunt un mare, mare fan al acestui film-documentar. Bineinteles, cred ca majoritatea celor care l-au vazut isi dau seama ca nu se spune totul acolo. Legea atractiei este foarte utila, chiar esentiala in atingerea succesului (asa cum il defineste fiecare), insa nu suficienta.

Iata asadar cele 3 mari subiecte despre care nu se vorbeste in film, sau despre care se vorbeste foarte putin:

1. Informatie incompleta referitoare la stabilirea obiectivelor. The Secret spune esentialul in stabilirea de obiective: ai nevoie sa stii ce vrei si sa te focalizezi pe acel lucru. Vizualizarea este foarte utila, implicarea emotionala este cheia. Creatorii The Secret au facut o treaba exceptionala in descrierea clara si simpla a acestor concepte. In NLP exista si alte elemente foarte importante cand iti stabilesti un obiectiv: sa te asiguri ca este ecologic, ca ai resursele necesare, ca esti aliniat cu acel obiectiv ca si nivele neurologice. Toate aceste verificari suplimentare te motiveaza puternic si te asigura ca pui scara pe zidul care trebuie.

2. Cum sa-ti controlezi gandurile inconstiente. The Secret spune ca tot ceea ce atragem in viata este rezultatul gandurilor noastre. Atragem lucruri bune sau rele, in functie de gandurile pe care le avem zi de zi, in mod consecvent. Trainerii si speakerii invitati in film vorbesc si despre gandurile inconstiente… care de fapt sunt responsabile in proportie de peste 90% de ceea ce atragem. De ce? Peste 90% din gandurile noastre sunt inconstiente. Nu stim ca gandim ceea ce gandim. Toate aceste ganduri inconstiente ne pot pune bete in roate. In The Secret nu se spune practic nimic despre controlul gandurilor inconstiente. Pentru acest lucru este nevoie de un control foarte, foarte bun asupra dialogului interior. Cum controlezi dialogul interior si gandurile inconstiente? Raspunsul, intr-un episod urmator.

3. Se spune prea putin despre actiune. Nu poti crea ceva fara actiune. Este pasul 3 din The Secret: “act”. Actioneaza dupa ce te-ai gandit la ceva. Actioneaza consecvent si cu o strategie clara in spate. Actiunea haotica iti iroseste energia si timpul. Se inseala amarnic cei care cred ca este suficient sa vizualizezi si sa-ti stabilesti obiective. Legea atractiei si legea detasarii spun ca primesti oportunitati, sanse, ocazii… actiunea clara, imediata si consecventa este cea care transforma aceste oportunitati in obiective indeplinite. Gandurile nu se manifesta pur si simplu. Edison a incercat de mii de ori pana cand a descoperit becul. Aceste incercari inseamna actiune, munca. Fara actiune toata pregatirea initiala este egala cu zero.

 

Tags: , ,

Posted December 20, 2011 by Florin in category Motivation

Comments