February 28

Urmărești Eurovision?

Mi se pare că este, cum spunea cineva, un experiment eșuat de analiză politică și deomgrafică regională. Din păcate este susținut artificial ca fiind un fenomen relevant pentru muzica europeană.

Eurovision

(c) eurovision.tv

Erau momente în trecut în care abia așteptam să înceapă spectacolul, să fac pariuri care, cine, ce țară ajunge in semi-finale, apoi în finale și așa mai departe. Urmăream fiecare comentariu al internauților din toată lumea de critică sau care își ridicau în slăvi țara de unde erau.

Eu unul, nu am ținut mereu cu țara noastra, ci doar dacă merita. Într-adevăr undeva într-un colț aveam o oareceare mândrie de român și-mi doream să câștigăm. În preselecții nu s-au ales întotdeauna artiști de calitate și asta nu că nu am avea, dar poate nu erau destul de comerciali pentru Eurovision, nu era „ce se cere”. Nu zic că piesele care câștigă nu sunt bune, însă nu erau nici de locul întâi. Nici că mi-aș dori să câștigăm, deoarece va trebui să susținem show-ul la noi în țară și… și-așa ne-am făcut de râs destul când străinii ne-au vizitat cu diverse ocazii, din cauza birocrației, infrastructurii sau a mizerii din jur.

În ultimii ani am evitat să mai urmăresc acest show tv din pricina celor spuse mai sus, drept dovadă nici nu știu cine va participa anul acesta din partea României. Dar știi cum se zice, speranța moare ultima, nu?

Tags:

Posted February 28, 2017 by Florin in category Uncategorized