March 10

Când nu ai timp și vrei să înveți Engleza

Nu știu de alții, dar eu am început să învăț engleza de pe la 6-7 ani când părinții au băgat cablu TV și au cumpărat primul televizor color la noi în familie. Pe vremea respectivă, dacă nu mă înșel se numea Ruvacom TV aici în Târgoviște. Ulterior, când am învățat să citesc la școală și să urmăresc filme artistice americane am început să asociez sunetele in engleză cu subtitrarea. La școală și la liceu recunosc, nu se făcea carte din păcate, însă asta nu mă oprea să ies de fiecare dată la tablă când profa cerea doritori 🙂 .

Conform ultimelor statistici din 2006, în lume există aproximativ 380 milioane de vorbitori nativi de limba engleză și înca aproximativ 650 milioane ca limbă secundară. Având în vedere că populația lumii a trecut de 7,3 miliarde asta înseamnă că 1 din 7 persoane vorbesc limba engleză. Ca adult, în prezent, m-am lovit de diverse situații neplăcute; privind dosarul de emigrare în Canada nu m-am descurcat prea bine în cadrul interviului ceea ce a dus la respingerea dosarului; la unul din interviurile la locul de munca am avut un test de gramatică unde am cam “scârțâit” și în urmă căruia am luat calificativul “de îmbunătățit”. Nu este tocmai plăcut.

Au fost momente când aș fi dorit să apelez la cursuri engleză cu profesor dar nu am avut timpul necesar din cauza programului de lucru. Apoi am încercat să caut cursuri engleza fara profesor, pe internet dar dădeam peste tot felul de site-uri dubioase care încercau să-mi vândă tot felul de CD-uri așa că am zis pas.

startup-photosDupă părerea mea, că să poți învăța o limbă străină este important în primul rând să vrei să o înveți, să ai această ambiție. Nu am crezut niciodată în persoana care mi-a spus odată că engleza este o limbă grea și că mă complic. Mereu am vrut să mă dezvolt, să nu fiu acea persoană care se lasă ușor.

Pentru mine ar fi două variante, fie să apelezi la un profesor și să începi de la zero (sau să-ți dea un test înainte în cazul în care nu ești începător pentru a verifica gradul de întelegere/scriere/citire), fie să te înregistrezi pe o platformă profesională de e-learning  și să înveți din confortul casei tale. În varianta platformei online este foarte important să ți se ofere feedback constant asupra evoluției tale.  Engleza pentru toți (meditatorengleza.com) s-a gândit la acest aspect și a creat un program educațional special pentru oameni ca mine care nu au mult timp disponibil pentru a merge în diverse săli de curs și care dorește să aibă un profesor personal care să îl ghideze pas cu pas în învățarea acestei limbi străine.

Sfatul meu este, să nu ascultați acei oameni negativi din jur care vă spun că nu se poate ci să vă urmați visul, să zâmbiți și sa faceți ceea ce vă place!

Voi cum ați învățat Engleza?

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Tags:

Posted March 10, 2017 by Florin in category Articles

Comments