March 5

Feng Shui și Ecosphere

Când am auzit pentru prima dată de ecosfere, m-a dus cu gândul la acel glob de cristal în care ghicitoarele îți prevăd viitorul 🙂 însă am aflat imediat că este vorba de ceva cu totul diferit. Ecosphere este un acvariu în miniatură sub formă sferică sau ovală de diferite dimensiuni.

ecosphere_1Aspectul vizual principal al unei ecosphere , este dată de mici creveți roșiatici de aproximativ 1cm sub numele de Halocaridina rubra din familia Atyidae. Aceștia înoată energic în acvariu mâncând bacterii și diferite resturi de alge marine. Aici este un adevărat ecosistem închis natural și complet autonom ce poate dura până la câțiva ani. Asezate în acest bol de sticlă la temperatura camerei și neavând nevoie de prea mult lumină, algele produc oxigen ceea ce întrețin creveții și bacteriile. Bacteriile dizolvă deșeurile creveților; ceea ce rezultă in acest proces furnizează nutrienți pentru alge cu care creveții se hrănesc mai departe. Sună complicat? Gândiți-vă de exemplu la circuitul apei în natură, principiul este același. Producătorul spune că acești creveți trăiesc în ecosferă în medie la 2-3 ani însă se cunosc situații în care au trăit peste 10 ani.

Dacă ar fi să-mi procur unul pentru birou sau acasă, aș alege ecosphera sub formă de sferă între 10-13 cm diametru. De ce sferă și nu altă formă? Conform principiului Feng Shui, globul de sticlă are energia de calm, armonie și perfecțiune datorită formei sale sferice, considerată înca din cele mai vechi timpuri o formă superioară!  O ecosferă poate fi un cadou deosebit pentru cineva apropiat și de ce nu, un cadou educativ pentru copii.

Deja mi-l imaginez undeva în stânga monitorului în acel loc unde seara la apus bate soarele prin geam și va produce fotosinteza de care are nevoie 🙂 .

Voi unde ați pune o ecospheră?

Tags:

Posted March 5, 2017 by Florin in category Articles