March 28

Pentru nevoi urgente sau mici plăceri nevinovate

Mai ții minte când eram mici că aveam o cutie de ness sau cafea drept pușculiță unde ne puneam economiile de la părinți sau bunici? Eu unul acolo îi țineam. 🙂 Și nu, nu făceau pui pentru că se găsea să îi cheltui pe gume Turbo, pixuri cu zece culori, sucul de la TEC cu diverse arome sau mai târziu revista Bravo. Faine amintiri nu? 🙂

Nu știu de voi, dar oricât aș vrea, planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Oricât aș câștiga, mereu se întâmplă să ajung la limita salariului pe luna curentă din diferite motive; fie am cumpărat câte ceva prin casă sau electronice în rate fie cheltuielile cu utilitățile sau mâncarea mi-au depășit uneori așteptările. Asta nu ar fi problema ci faptul că pot apărea câteodată situații neprevăzute precum o nuntă, un botez sau o problemă la mașină și atunci e musai să fac rost de bani. Dar de unde să îi fac rost? Au fost situații când am fost nevoit să mă împrumut urgent la părinți că deh ce părinte nu și-ar ajuta copilul, însă nu întotdeauna este o soluție. La alte rude nu s-ar pune problema să fac asta. Să mă duc la o bancă? Ar implica prea multă birocrație și timp de care nu dispun mereu.

În ultima perioadă am tot văzut reclame la TV și pe internet ale diverselor instituții financiare non-bancare  apărute pe piața din România; la unele din ele te poți împrumuta rapid și fără bătăi de cap nefiind nevoie să te deplasezi în cadrul unei sucursale ca in cazul unei bănci de exemplu. Fiind o persoană mai comodă de fel, în funcție de nevoia financiară, nu de puține ori am ales un împrumut rapid de care mă pot folosi oricând, acoperind nevoia financiară de moment. Și nu vă gândiți că vorbesc de sume colosale, ci efectiv de împrumuturi urgente de mici valori – 200, 500, 700 lei, sume pe care le pot rambursa într-un termen foarte scurt, de multe ori până la salariul următor.

Credit rapid online

Nu-mi place să fiu o persoană iresponsabilă financiar de aceea doar în situații excepționale când se întâmplă sa apară neprevăzutul folosesc astfel de mijloace. Fain este faptul că totul se face on-line și durează aproximativ 5 minute (prin completarea formularului). Fără alergătură la personal, fără printat acte, fără programări; procesarea aplicației fiind foarte rapidă, am beneficiat de bani în cursul aceeași zile direct în contul meu unde îmi primesc salariul.

Știu, o să mă critici că ma va costa foarte scump că vor fi comisioane… însă Telecredit de exemplu, nu percepe comisioane iar primul credit îl primești cu dobândă 0% dacă îl înapoiezi în maxim 30 de zile. În plus, începând cu al doilea împrumut, dobânda este de doar 1.2%/zi și cu cât reușești să îi plătești mai repede cu atât vei plăti mai puțin și fără alte costuri (sunt sigur că te-ai lovit la bănci de comisionul de rambursare anticipată, după ce că ai făcut rost de bani să achiți integral tot mai plătești suplimentar ceva)

Sfatul meu este să nu cumperi lucruri inutile și mai mult decât ai nevoie. Încearcă să faci un efort economisind zilnic dacă ai posibilitatea o suma mică de bani (poate să fie restul la anumite cumpărături) și ai să vezi la sfârșit de lună cât poți pune deoparte.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Tags:

Posted March 28, 2017 by Florin in category Articles

Comments