March 23

Un sejur perfect? Confort, calitate și plaja pe aproape

Prima mea întâlnire cu marea

De când mă știu am fost fascinat de mare. De la primii ani de viață când am descoprit apa mării, până în prezent și cu sigurață de aici înainte. Poate din cauza faptului că zodia mea – Scoprion, este considerată un semn de apă? Sau poate ca valurile mării mă relaxează atât de mult încât mă cheamă iar și iar? Pentru mine, marea reprezintă în primul rând libertate. Acele sunete ale valurilor care se sparg de țărm și briza mării influențează pozitiv starea mea de spirit, mă relaxează, mă binedispune. În viziunea mea, nu pot compara nimic cu sejurul pe țărmul mării. Nu degeaba spunea George Călinescu că “marea este prima dezlănțuire a sufletului cosmic.”

Hotel AuroraCea mai veche amintire de la mare (pe care o rețin în mare parte) o am de prin ’96, în jurul vârstei de 10 ani. Îmi aduc aminte faptul că eram la bunici într-o zi frumoasă de vară când ai mei au venit în vizită și m-au anunțat să mă pregătesc că mergem la mare. Eram într-o stare continuă de euforie, așa că de fiecare dată când vorbesc de mare, de vacanță, în subconștientul meu asociez cu acea stare din acel moment.

În vremurile noastre, încerc să ajung cel puțin o dată pe an la malul mării și când vorbesc de Marea Neagră aici mă refer la stațiunea Mamaia. Nu am fost în prea multe stațiuni la noi dar făcând o comparație, Mamaia stă pe un loc fruntaș. Deobicei am plecat în sejur în familie, nu am fost cu prietenii sau cu gașca și nici nu pot spune că îmi pare rău. Nu sunt genul “party people” să zbor din club în club și să beau fără măsură cum fac alții, îmi place să stau liniștit și să mă bucur de ceea ce îmi oferă litoralul.

Care sunt ingredientele unui sejur perfect la mare?

De când a apărut mașina în familia noastră, drumul la mare a fost din ce în ce mai rapid, în 3 ore și jumătate ajungând la destinație. Următorul pas era la plajă să prindem ultra-violetele sau distracție la piscină dacă marea era învolburată 🙂 . Ca și cazare, am stat de la apartamente închiriate, la vile până la hoteluri de 5 stele. Fiecare stă unde se simte bine, confortabil. Având în vedere că le-am experimentat pe toate, știu unde să-mi limitez standardele și ce să aleg în materie de cazare.

Piscina Hotel AuroraCând alegi o cazare în Mamaia trebuie să îți setezi din start ce anume îți dorești de la vacanța la mare: poți alege să stai prin orice garsonieră închiriată, prăfuită și să te trezești cu lucruri personale dispărând din bagaje când nu ești acasă iar locația să fie la oarecare distanță de plajă sau să alegi un hotel bun la 25 metri de plajă să ai parte de servicii de calitate, confort, curățenie și personal amabil pe care te poți baza când ai nevoie. Personal, poate că am devenit puțin pretențios odată cu vârsta nemaifiind așa ușor de mulțumit ca în copilărie însă consider că ai nevoie de anumite beneficii suplimentare ca să te poți simți bine în vacanță. Beneficiile precum un balcon (în care îți poți usca prosopul), aer condiționat, piscină sau restaurant unde poți lua cel puțin micul dejun consider că sunt elemente cheie pentru un sejur perfect la mare.

În Mamaia sunt multe hoteluri din care poți alege iar prețurile sunt destul de diversificate în funcție de numărul de stele și distanța față de plajă. Cum spuneam mai devreme pui în balanță nevoile tale în alegerea pe care o faci. Din multitudinea de hoteluri, unul mi-a atras atenția în mod special. Este vorba de Hotelul Aurora Mamaia. Nu cred că există cineva care si-a petrecut cel puțin un sejur în Mamaia să nu fi văzut acest hotel. Hotelul se află la 1 minut de mers de plajă (mai exact 25m), 50m de parcul acvatic Aqua Magic, 100m de telegondolă și oferă cazare cu aer condiționat, fidiger și baie proprie. Am uitat să menționez că accesul la piscina în aerul liber este gratuit! Dacă vii cu mașina e bine de știut că în apropiere se află o mare parcare publică contra cost unde îți poți lăsa mașina. Chiar dacă în oferta hotelului acesta dispune de 686 locuri de cazare, bătaia pe locuri este una mare așa că rezervarea trebuie făcută din timp.

Sfatul meu este să nu te strezei prea tare când plănuiești o escpadă la mare pentru că toată ideea e să te relaxezi, să te bucuri de concediu sau vacanța binemeritată și dacă la tot acest “cocktail” se adaugă și servicii de calitate, atunci nu îți mai rămâne decât să-mi zici TU, unde vei merge vara asta? 🙂

Hotel Aurora Mamaia

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

 

Tags:

Posted March 23, 2017 by Florin in category Articles

Comments