Timpul liber – Cum îl petrecem?

Bună all!

Vreau să vă întreb sincer, voi cum vă relaxați în perioada asta? Cum v-ați petrecut timpul liber în ultimul an? Întreb, că eu în afară de 2 – 3 zile la Sărata Monteoru anul trecut, nu am mai plecat pe nicăieri. Știu o să ziceți ca e pandemie și că nimeni nu a mai plecat nicăieri. Vă contrazic, mă uit pe statistici și văd că zborurile către destinații exotice au început încet – încet să ajungă la cifrele de dinainte de pandemie. La fel, pe DN1 văd km întregi de mașini blocate prin galaxia localității Comarnic, de parca zici ca s-ar da mici pe gratis.

Unii consideră că sâmbăta și duminica este egal cu timpul liber, adică nu te mai duci la serviciu. Vă întreb, ce faceți în weekend, când nu mai mergeți la serviciu? Vă spun eu! În primul rând vă treziți mai târziu ca deobicei, în al doilea rând vă apucați de: curățenie/dat cu aspiratorul, shopping (mancare si periodic haine), pregătești mâncare caldă că doar e weekend, speli mașina dacă e soare afară, mergi în vizită la părinți sau socrii după caz. Uite așa s-au dus cele – așa zise – zile libere.

Ar trebui să lămurim ce este de fapt timpul liber. Consider că din când în când este nevoie de o pauza, mai mult de doar un weekend, un moment de relaxare, de resipro, de contemplare – spune-i cum vrei. Tipul liber îl văd acea zi în care nu ți-ai programat nimic, încerci să te deconectezi de tot ce te înconjoară și faci doar ceea ce de face să te simți bine, ce te relaxează, poate citești o carte de ce nu? Eu, personal, acest timp liber îl văd ca pe o necesitate.

Concluzia? Chiar dacă trecem prin vremuri schimbătoare, haideți să facem ceva și pentru noi, măcar din când în când, merităm!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *