Voi unde vă țineți banii economisiți?

Conform DEX, ECONOMISÍ, economisesc, vb. IV. Tranz. (În opoziție cu risipi) A face economie, a cheltui cu chibzuială, socotit; a pune (bani) deoparte. Economisirea este acel venit care nu a fost cheltuit sau acel consum care a fost amânat. Pe lângă punerea banilor deoparte în anumite colțuri ale locuinței sau prin depozite bancare, economisirea implica de asemenea și reducerea cheltuielilor precum al costurilor recurente.

De ceva timp mă tot frământă un gând. Nu de alta, dar aud fel și fel de variante și tare curios fiecare unde își ține acei puțini sau mulți bani economisiți de la o lună la alta. Până acum vreo 15 ani dacă nu greșesc, era foarte ok să ții banii în bancă în depozite unde aveai o dobândă de 7-10%/an plus că nu exista impozit pe profitul câștigat din aceste dobânzi și chiar câstigai ceva profit dacă aveai ceva bănuți puși deoparte.

Aseară, de curiozitate am făcut o simulare pentru suma de 20.000 lei, să văd cât aș primi dupa 1 lună, sub formă de dobândă și tare mi-a fost mirarea 🙂

Depozit la 1 luna.

Da, într-adevăr, 1.50 Lei pentru suma de 20.000 Lei, sumă pe care nu oricine o poate avea în conturi.

Vă invit mai jos să luați parte la acest sondaj de opinie și la fiecare opțiune a voastră să și dezvoltați alegerea făcută într-un comentariu la postare.

Voi unde vă țineți banii economisiți?
16 votes

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *