Curățenia de primăvară. 5 trucuri pentru a trece mai ușor.

Luna Aprilie a venit și o dată cu ea și curățenia de primăvară. In acel moment când natura revine la viață, este important ca și locuințele noastre să fie reîmprospătate. De mici eram obișnuiți că atunci când mama se apuca să deschidă toate ferestrele și să ridice covoarele de pe jos însemna că incepea curățenia de primăvară. Cum eu eram mai mereu mâna dreaptă, secretarul șef 😀 am mai aflat una alta. Mai jos o să dezvălui câteva trucuri care îți fac misiunea mai puțin mai ușoară.

  1. Lucrează organizat și eficient. Asigură-te că ai tot ce îți trebuie pe lângă tine. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este să faci rost de ustensilele de care vei avea nevoie precum soluții de igienizare, dezinfectanți sau lavete / bureți. Începe prin a curăța o cameră pe rând. Folosește un aspirator și aspira praful din locuință, inclusiv de pe pereți, tavan și din colțuri. Nu uita de covoare dacă aveți sau podele. Ar fi bine sa aspirăm inclusiv fotoliile, canapelele sau salteaua din dormitor.
  2. Începe întotdauna de sus precum geamurile, perdele, jaluzele, usi și termina cu partea de jos precum podelele sau masuța de cafea.
  3. Pentru mobilă – folosește șervețele umede pentru lemn.
  4. Daca nu ai șampon special de covoare, acestea se pot curăța cu detergent clasic iar la sfârșit folosește o perie îmuiată în apă cu oțet.
  5. În dressing poti folosi mici săculeți cu lavandă, pentru a ține la distanța micile zburătoare.

Totuși, cel mai important este să întreții curățenia, prevenind acumularea murdăriei. Se recomandă a se face curățenie, dupa timpul fiecăruia, de 1 – 2 ori pe săptămâna (cel puțin aspiratorul și sters praful). O să vă uimească cât praf se poate strânge în doar câteva zile!

Important! Nu folosi soluții nerecomandate pentru anumite suprafețe sau bureți abrazivi pentru suprafețe lucioase (been there, done that).

Sper că ți-am putut fi de folos. 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *