Cum s-ar numi domeniul tău de Internet?

Chiar așa, cum s-ar numi domeniul tău de Internet dacă ai începe acum un blog nou și ce extensie ai alege?

Știam că există multe domenii, dar nici chiar așa multe! Hosterion de exemplu pune la dispoziție peste 700 de domenii! Șapte sute! Acum 15-20 de ani, știam că există doar câteva domenii precum com/org/net, ulterior fiind adoptate și alte variante locale.

Se spune că ar exista peste 500 de milioane de domenii înregistrate în toată lumea din care, peste 640.000 doar în România, conform extensiei “.ro”.

Internetul ne oferă posibilitatea de a ne extinde la nivel global foarte ușor, dar cu toate acestea, daca dorești să oferi conținut local, cel mai bine achiziționezi o extensie locală precum “.ro” pentru Romania, “.de” pentru Germania, “.be” pentru Belgia etc. De asemenea dacă intenționezi să oferi contentul la nivel internațional, poți folosi un domeniu precum mult-prea-utilizatul “.com” sau altele zonale precum “.eu” pentru Europa, “.au” pentru Australia sau cel alternative “.org” sau “.net”.

© Photo by Yu Hai on Unsplash

Eu, personal, dacă aș începe acum un nou blog, as folosi extensia “.blog“, deoarece mi s-ar părea cea mai potrivită pentru contentul meu, eu scriind despre domenii variate de interes, deci nefiind pe o anumită nișă. Dar nu aș zice nu, nici la “.family” având în vedere că numele acestuia reprezintă numele meu de familie și poate pe viitor, vor fi și alți contribuitori din familie la acest blog, de ce nu?

Una peste alta, alegerea domeniului potrivit este foarte importantă. Opinia unora este că numele domeniului ales ar trebui să fie un brand și că oamenii vor asocia denumirea cu logoul, de aceea la marile companii acestea nu se schimba prea des. Găsirea unui nume de domeniu potrivit nevoilor noastre, poate fi o adevărată provocare, deoarece în cele mai multe cazuri, numele bune sunt deja achiziționate. De asemenea cu cât un domeniu este mai scurt, adica are mai puține litere, cu atât este mai ușor de reținut și apare mai ușor in motoarele de căutare, precum Google.

Odata cu apariția noilor nume de domenii, nu mai există stresul de a alege un nume potrivit, datorită multiplelor combinații posibile și se pare că oamenii au început încet-încet să aibă încredere în noile extensii și să le folosească. Extensii precum .fitness (pentru un coach de fitness), .radio (pentru un post de radio local) sau .bar (pentru localul ăla din centru vechi unde te strângi cu prietenii vineri seara), nu vor mai părea niște extensii ieșite din comun.

Că tot am adus vorba la începutul acestei postări, prin intermediul Hosterion se pot înregistra domenii din multitudinea de extensii care este disponibilă.

Deci, daca acum ți-ai alege domeniul tău de internet, Cum s-ar numi acesta?

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *