5 Filme Despre Fotografie

  1. Everlasting Moments (2008) – O poveste excepțională despre o femeie care învață să fie artistă într-un timp și un loc restrictiv. Povestea, imaginile și actoria sunt magnifice. Vă recomand să vă faceți timp pentru a vedea acest film, reflectând totodată. Personajele sunt puternice și tridimensionale. Alegerile pe care le fac la începutul secolului al XX-lea probabil nu sunt cele pe care le-am putea alege noi înșine dar este un film care prezintă subtilitate și nuanțe. Mi-a plăcut pentru că ne arată puterea femeii, dorința ei de auto-exprimare, capacitatea ei de a avea viziune artistică într-o epocă în care nu exista încurajări, echilibrul delicat al relațiilor și limitarea alegerilor.  Everlasting Moments este bazat pe o lucrare biografică a soției sale, Agneta, despre viața unei gospodine din clasa muncitoare, Maria Larsson, care trăiește în orașul Malmö  din sudul Suediei.
  2. The Secret Life of Walter Mitty (2013) – Un visător scapă din viața sa anonimă dispărând într-o lume de fantezii plină de eroism, romantism și acțiune. Când slujba lui, împreună cu cea a colegului său de muncă sunt amenințate, el ia măsuri în lumea reală pornind într-o călătorie globală care se transformă într-o aventură mai extraordinară decât orice și-ar fi putut imagina vreodată.
  3. Under Fire (1983) – Trei jurnaliști dintr-un triunghi romantic sunt implicați în intrigi politice în ultimele zile ale regimului corupt Somozoa din Nicaragua, înainte ca acesta să cadă într-o revoluție populară în 1979. Russell Price este un fotoreporter care acoperă un conflict militar din Ciad, unde se întâlnește cu Oates, un mercenar pe care îl cunoaște. Russell se întoarce apoi la hotelul său, unde participă la o petrecere „Bon Voyage” pentru prietenul său Alex Grazier, care renunță să mai acopere conflictele străine pentru a lua o slujbă profitabilă ca prezentator de știri la New York. Se dezvăluie că Russell are o aventură cu iubita lui Alex, colega jurnalistă Claire. Articolul lui Alex despre conflictul din Ciad este asociat cu fotografia lui Russell pentru a obține o poveste de copertă în Time Magazine. Din descriere poate nu pare prea interesant dar vă las să va uitați la trailer să vă faceți o idee.
  4. Proof (1991) – Proof este un film australian de comedie romantică din 1991, scris și regizat de Jocelyn Moorhouse. Filmul îi are în distribuție pe Hugo Weaving, Geneviève Picot și Russell Crowe. Povestea se referă la necazurile lui Martin (Hugo Weaving), un fotograf orb. Printr-o serie de flashback-uri, Martin este prezentat ca un copil, neîncrezător în propria sa mamă. Ea îi descrie grădina din afara ferestrei dormitorului său. Ea îi spune că cineva greblează frunzele, dar el nu poate auzi sunetul și decide furios că ea îl minte.
  5. National Geographic – Search for Afghan Girl (2003) – În 1985, poza bântuitoare a unei fete refugiate afgane, cu ochi uimitori verzi ca mare, a apărut pe coperta revistei National Geographic. Acum, căutarea este în curs pentru a găsi femeia fără nume a cărei imagine tinerească a devenit un simbol global al demnității, rezistenței și supraviețuirii în timpul războiului. Călătorie la granița dintre Afganistan și Pakistan cu fotograful care a făcut această fotografie faimoasă în întreaga lume în timp ce încearcă să-și dea de urma subiectul anonim. Urmăriți indiciile și zvonurile prin străzile întortocheate ale unei tabere de refugiați pline, într-o misiune de a rezolva acest mister vechi de 17 ani. Observați anchetatorii FBI care aplică tehnologie de ultimă oră de scanare a ochilor și de recunoaștere a feței pentru a rezolva cazul definitiv al „persoanei dispărute”. Urmărește povestea uimitoare a modului în care echipa National Geographic a căutat-o pe fata misterioasă cu ochii verzi în Căutarea fetei afgane.